<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=668324724094092&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

← tilbake

Interimledelse er stort i Europa, og i vårt nærmeste naboland Sverige er det svært vanlig å leie inn en interimleder, men her i Norge henger vi litt etter. Plutselig står du der og trenger lederkompetanse raskt. Jeg tenkte derfor at jeg skulle tipse deg om de viktigste tingene du må vite om interimledelse, så er du klar når behovet oppstår.

 • Navnet

  Interimleder, management for hire, ledervikar. Kjært barn har mange navn. Felles for alle er at en bedrift som har behov for en midlertidig leder, leier en inn fra et profesjonelt interimselskap.

 • Når bør vi bruke en interimleder?

  Interimledelse kan brukes i mange ulike sammenhenger og særlig hvis du trenger å få en interimleder på plass raskt. Det kan være at en leder skal ut i barselpermisjon, eller at en leder har blitt akutt syk. Det kan også være at toppleder må byttes ut raskt, eller at dere er i en rekrutteringsprosess som tar lang tid. Og når dere endelig har funnet en passende kandidat, så har vedkommende 6 måneders oppsigelsestid. Det er også vanlig å bruke en interimleder til en snuoperasjon, til å rydde opp, eller til å gjøre en stor endringsprosess. Det samme hvis du skal bygge opp et nytt område eller avdeling, å bruke en interimleder til en nysatsing er svært vanlig, vanligvis tar driften over når den er oppe og står.

 • Hva koster det å leie inn en interimleder?

  Er det dyrt å benytte interimledelse er et spørsmål vi ofte får. Dette er selvsagt avhengig av oppdragets art, lenge og omfang. Du betaler en forhåndsavtalt pris, som oftest per dag interimlederen jobber. Du får ingen overraskelser og alle forpliktelser og ekstrakostnader utover ordinære lønn, som feriepenger, arbeidsgiveravgift, forsikringer, og pensjon er inkludert. Her er det ingen skjulte kostnader.

 • Tar det lang tid tar det å finne en interimleder?

  Vi har en veldig god track-rekord på å finne dyktige interimledere raskt. Med 18 års erfaring fra toppledelse innen rekruttering, i tillegg til en stor database med dyktige og erfarne interimledere, førstehånds erfaring med executive search metoder og et bredt kontaktnett, tar vi mål av oss å være det raskeste interimselskapet i bransjen. Vi presenterer aktuelle og kvalifiserte kandidater for deg 2 – 4 dager etter at du har signert avtale med oss.


 • Hvor lenge kan vi leie en interimleder?
  Du kan leie en interimleder så lenge du har behov. Vanligvis begynner et interimoppdrag med 6 – 9 måneder før det forlenges. Vanlig innleietid for en interimleder er ofte 12 – 18 måneder, men dette er helt avhengig av ditt behov. Interimledere er fleksible og tilpasser seg, og den avtalte perioden kan både forkortes og forlenges om ditt behov skulle endre seg.

 

 • Er det forskjell på en konsulent og en interimleder?
  Interimledelse, Management for hire og management konsulent, er begreper som brukes litt rundt hverandre, men det er vesentlige forskjeller. En interimleder er en svært erfaren leder som kan begynne raskt, er operativ i driften og som skaper verdi fra dag 1. En konsulent er en rådgiver innen et smalt fagfelt, f.eks. IT, de er ofte inne for en definert periode og jobber med analyser og forslag til prosesser, de vanligvis ikke operative i driften.

 • Hvorfor skal jeg bruke Agile Interim?
  Vår ambisjon er å levere de beste og mest erfarne interimlederne på kortest mulig tid. Vi garanterer å presentere deg for gode, erfarne og kvalifiserte interimledere på 2 – 4 dager. Vi har solid faglig bakgrunn og operativ erfaring fra ledelse i store konsern. Vi er profesjonelle, men uformelle og liker fornøyde kunder. Vi er tett på kandidat og kunde, vi er en partner som bryr seg og din rådgiver på humankapital når du trenger det mest. Vi har et stort nettverk og solid pool med erfarne interimkandidater, samtidig som vi benytter oss av de mest avanserte executive search metodene når vi leter etter interimkandidater. Dette garanterer interimledere som matcher din kravspesifikasjon.

 • Hvem er Agile Interim?
  Vi er et norsk selskap, og en del av Adolfsen gruppens toppledersatsing, som leverer humankapitaltjenester innenfor strategi, ledelse, executive search, management assessment, interimledelse og styrerekruttering.

  Trenger du mer informasjon om interimledelse? Ta gjerne kontakt!
25. 08 22